Marankippen, ' De kip met de gouden eieren'

Marankippen, ‘ De kip met de gouden eieren’

Wij hebben heerlijke eieren in de verkoop! Sinds kort leveren wij ook onze eieren aan het buurt eetcafe/restaurant Ome Cees. Deze eieren zijn afkomstig van onze Marankippen. Deze eieren zijn niet zoals de eieren van de standaard legkippen in Nederland.
Deze eieren zijn namelijk biologische en salmonellavrij, dus heerlijk voor mayonaise, ijs, tiramisu etc.

Over onze Marankippen:
Wij zijn dol op onze Maran kippen die op onze boerderij, Vecht en Schans, rondscharrelen en eieren leggen!
Maar wat maakt de Marankip zo’n speciaal hoenderras?
Dat komt niet alleen door zijn bijzondere kleuren en zijn overige eigenschappen: groei snelheid en vleeskwaliteit. Maar vooral door hun speciale eieren.

De eieren van de Marans zijn iets speciaals.
Ze hebben prachtige bruine, donkerbruine, roodbruine en mahonie kleurige eieren.
Deze eieren hebben een zeer dikke schaal en vliezen welk de uitkomst van de kuikens niet ten goede
komt. Daar staat wel tegenover dat de eieren langer vers blijven dan andere eieren. Ook de smaak blijft
veel beter behouden door de dikkere vliezen. De donkere schaalkleur werkt gunstig omdat daardoor geen invloed is van het licht in het ei. Ook kunnen ziektekiemen niet door de dikke schaal en vliezen doordringen. Maran eieren zijn hierdoor salmonellavrij. De kip geeft vanuit zichzelf bijna alle vitamine en jodium mee in het ei. Jodium is nodig voor een goede werking van je schildklier.

De Marans leggen ongeveer 180 tot 225 bruine eieren in een jaar.

Hieronder een paar foto’s van onze Maran kippen:

photo_3

manarankip1

marankip